Smolová mast

DOMÁCÍ SMOLOVÁ mastička
ze čtyř druhů PRYSKYŘICE

Objem 520 ml ve skle za 332 Kč                                                       obj: Objednávka

 

Domácí SMOLOVÁ MASTIČKA ze čtyř druhů PRYSKYŘICE je naše základní mastička, ze které se následně míchá každá další dle druhů BYLINEK.

Postup výroby za studena jinak řečeno RAW metodou je zcela unikátní a jedinečný, jak v metodě RAW bez tepelné úpravy, tak i tím, že je vyrobena nikoli z vepřového sádla nebo vazelíny, ale ze dvou druhů másla a čtyř druhů PRYSKYŘICE rozpuštěných za studena v OLIVOVÉM OLEJI.

Vepřové sádlo je sice nejbližší svým složením lidskému tuku, jak mnohdy píší jiní výrobci, ale týká se to SÁDLA syrového tedy nezpracovaného škvařením. Vepřové sádlo v takovém případě musí být zahříváno parou na vysokou teplotu a takové sádlo lze později použít k výrobě mastiček.
Nikoli kostka sádla ze supermarketu. Že pochází ze supermarketu a že je škvařené nikoli přepařené poznáte snadno. Stačí si přičichnout a pokud ucítíte typickou vůni sádla je to právě ono tedy takové sádlo.

Další běžný postup výroby, který je popsán na internetu je rozpuštění PRYSKYŘICE tedy SMOLY v horkém sádle, přidání včelího vosku a vychladnutí této směsi na konzistenci mastiček.

Nic takového u nás nečekejte. PRYSKYŘICE se po dobu několika týdnů naloží do OLIVOVÉHO OLEJE a pozvolna se rozpouští a uvolňují do tekuté podoby. Vše se nakonec ručně zamíchá s domácím máslem a mastička je hotová.

Rovněž OLIVOVÝ OLEJ není OLEJ běžně dostupný v obchodech, ale vyrábí se také zásadně za studena po dobu osmi dnů přesně tak, jak jej kdysi před více jak třemi tisíci lety vyráběli naši předci do CHANUKY nebo na svátek CHANUKA, jak chcete a jak jej vyrobili pro znovuvysvěcení Chrámu v JERUZALÉMU.
Nepletu sem náboženství, ale tak to prostě je a používám pouze historická fakta.

Za další používáme jako základní surovinu DOMÁCÍ MÁSLO vyrobené ve dvou různých konzistencích z mléka od ovcí a nikoli kravské mléko. Oba druhy másla se vyrábí v mé zemi tedy v zemi Izrael a je určeno výhradně pro výrobu mastiček.

Možná se zeptáte, proč vše děláme tak složité a zdlouhavě a nepoužijeme metody výroby jako jiní.
Důvod je prostý. Nejsme obchodníci. Nepotřebujeme vyrobit tisíce mastiček rychle a zahltit s nimi trh a obchody. A také si můžete takovou základní výrobu zkusit a tím pochopíte proč tepelnou úpravou NE a NE a NE!! Účinnou látkou je u každé PRYSKYŘICE terpentýn tedy TERPENTÝNOVÁ SILICE a pokud PRYSKYŘICI zahříváte, než se rozpustí je to zdlouhavý proces. Jakmile tak začnete činit, sami ji také tedy TERPENTÝNOVOU SILICI ucítíte a koncentrace ve vzduchu bude stále silnější, neboť při tepelné úpravě je to těkavá látka, která se uvolňuje. Vy, ale potřebujete, aby zůstala zachována v PRYSKYŘICI a jedině tak může být účinná jako mastička.

Postup výroby jak ji např. uplatňuje údajně jedna paní z PŘIMDY a jak jej popisuje ve své Facebook skupině….. několik hodin zahřívám ve vodní lázni po dobu tří dnů…..

tak k tomu se dále vyjadřovat raději nebudu a sami si to přeberte v kontextu s tím co píši výše.

U nás máme takové zkušenosti, že pokud se na nás obrátí kdokoli z lidí jejich první slova jsou hodně podobná…..

už jsem vyzkoušel/ a snad všechno co na trhu existuje, ale výsledek léčby se nedostavil. To nám v různých obměnách říká 99% lidí a to také ale znamená, že 99% lidí je nedůvěřivých k účinnosti produktů z bylinek neboť se setkali se šarlatány a nikoli s lidovým léčitelstvím a bylinkáři, kteří vše dělají poctivě.

Píši to také v článku o JITROCELOVÉ mastičce dole na naší FB stránce a budu to opakovat i zde než případně začnete číst o dalších mastičkách. U SMOLOVÉ MASTI to neplatí tam se alkohol nepoužívá vůbec, ale u mastiček bylinkových zejména z průmyslové produkce je základní surovina bylinková esence, výluh bylinek v alkoholu, koncentrát atd. jak to kdo kde nazývá. V takovém případě ale průmyslové produkty nemohou příliš fungovat a být účinné.

Víte proč? Přitom odpověď v jiných souvislostech každý z Vás zná.

U mnoha národů mají jeden zvyk po staletí. Než nebo v průběhu konzumace tvrdého alkoholu pojídají chléb a špek, slaninu atd. Jinak řečeno vepřové sádlo. Činí tak proto, že tuk obalí žaludek tukem a alkohol se tak rychle nevstřebává do organismu. Je to základní obrana před účinky alkoholu známá po staletí.
Pokud vše převedeme na mastičky, kde je základní surovina vepřové sádlo a bylinky s alkoholem je to zcela jasné proč jsou málo účinné. Sádlo je tedy nejbližší lidskému tuku, ale není v tomto případě i dobrým nositelem účinných látek do organismu, resp. do krevního oběhu.

Nikdo z Vás ovšem nad tímto základním faktem neuvažuje, neboť si nespojíte bylinky, sádlo a alkohol v jedno.

Jsem si jistá, že dále mluvit nemusím.

S pozdravem Vaše holky

Jami, Sophii, Beata a Šárka